Projectteam

Het projectteam bestaat uit onderzoekers van Hogeschool Saxion, Hogeschool van Amsterdam, Zestor en Accessibility. Samen ontwikkelen zij de toolkit door onderzoek te doen en contact te houden met de betrokken organisaties.

Wouter Smit

Wouter Smit

Onderzoeksleider The Work Lab  – Hoofddocent Bedrijfskunde Hogeschool van Amsterdam​

Als onderzoeker zoek ik naar manieren om het werk meer flexibel te maken. Mijn onderzoeksthema’s liggen op organisatie wendbaarheid en nieuwe werkvormen, zoals het hybride werken. Ik ben gepromoveerd op de interactie tussen structuur- en cultuurverandering binnen grote organisaties. In mijn aanpak zoek ik altijd naar oplossingen waarin de interactie tussen structuur/ organisatie en gedrag centraal staat. Als hoofddocent ben ik verantwoordelijk voor het vakgebied ‘gedrag en organisatie’ waarbij we studenten een solide basis aanleren vanuit de psychologie en organisatiekunde, gecombineerd met nieuwe inzichten uit nieuwe ontwikkelingen die bij organisaties spelen.​

Mijke Hartendorp

Mijke Hartendorp

Hoofdonderzoeker Lectoraat Employability Transition – onderzoekslijn Inclusive Society – Hoofddocent Toegepaste Psychologie –  Hogeschool Saxion​

‘Met behulp van onderzoek draag ik graag mijn steentje bij om de samenleving inclusiever te maken. Vanuit eigen ervaringsdeskundigheid van leven met een visuele beperking weet ik hoe ontoegankelijk en niet-inclusief onze samenleving ingericht is. Veranderingen, innovatie en technologie kunnen zowel een positieve als negatieve impact hebben op de inclusieve samenleving. Door die impact in kaart te brengen en oplossingen samen met mensen die het betreft te ontwikkelen, zetten we met ons onderzoek kleine stappen richting een inclusieve samenleving. Door de mens, zijn gedrag en het brein te begrijpen, kunnen we komen tot innovatieve oplossingen die voor mensen met een beperking noodzakelijk zijn, maar voor iedereen het leven aangenamer kunnen maken.

Amie van Woudenberg

Amie van Woudenberg
Amie van Woudenberg

Docent en onderzoeker Hogeschool van Amsterdam

Dit onderzoeksproject biedt mij een unieke gelegenheid om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van inclusiviteit op de werkvloer. Ik geef met veel plezier les aan de Hogeschool van Amsterdam in leiderschap, persoonlijk leiderschap, communicatie en verbinding. Als onderzoeker werk ik aan het afronden van mijn promotieonderzoek over werkrelaties in hybride werkomgevingen. Binnen dit kader maar ook binnen dit onderzoeksproject is de onderlinge afstemming tussen collega’s van essentieel belang voor zowel de werkprestaties als het welzijn, maar het is niet altijd vanzelfsprekend hoe we dit kunnen bereiken in een hybride werkomgeving.

Kim Kranenborg

Kim Kranenborg

TNO

Marije Dekker

Marije Dekker

Onderzoeker The Work Lab

Ik ben recent afgestudeerd in Computational Science, met een achtergrond in de neurowetenschappen. Hiermee onderzoek ik graag complexe vraagstukken, waarmee ik maatschappelijk een steentje bij kan dragen. De afgelopen twee jaar heb ik studenten met autisme begeleid, wat mij nog gemotiveerder heeft gemaakt om mij in te willen zetten voor het inclusiever inrichten van werk en opleidingen. Verder komt mijn passie voor een inclusieve samenleving vanuit mijn chronische ziekte. Dit heeft mij onder andere laten zien dat zowel opleidingen als werk nog vaak weinig inclusief zijn ingericht, maar dat kleine aanpassingen vaak een wereld van verschil kunnen maken.

Leontien Vreeburg

Leontien Vreeburg

Projectleider Gezond, Veilig en Vitaal Werken bij Zestor, a&o fonds voor het hbo. ​

Toen ik nog in het hbo werkte, als projectleider “studeren met een functiebeperking” zag ik studenten uitvallen omdat ze een kwetsbaarheid hebben, of een beperking. Zo zonde, zo onnodig. Met een aantal tools konden we studeren en stagelopen voor deze groep vergemakkelijken. En nu zie ik medewerkers in het hbo uitvallen vanwege hun kwetsbaarheid en beperking terwijl ook voor deze groep geldt dat er oplossingen en mogelijkheden zijn. Een daarvan is een medewerkersnetwerk, een netwerk waar je samenkomt en zaken bespreekbaar maakt, taboes wegneemt, maar waar je ook samen kan optreden en het verschil kan maken. Door als medewerkersnetwerk bijvoorbeeld samen met HR de onboarding vorm te geven en nieuwe medewerkers te koppelen aan bekwame buddies. Het stimuleren en ontwikkelen van duurzaam gezond en veilig gedrag van mensen is mijn vak. Op diverse terreinen als werkdruk, vitaliteit, hybride werken en sociale veiligheid doe ik onderzoek, ontwikkel beleid en vertaal dit naar projecten en tools voor medewerkers in het hbo. Ik doe dit graag in rust met niet te veel prikkels.

Guus Janssen

Guus Janssen

Adviseur Toegankelijkheid bij stichting Accessibility en onderzoeker voor Kennis over Zien. ​

De dagelijkse vragen van bedrijven, instanties, onderwijs instellingen en gemeenten op het gebied van toegankelijkheid beantwoorden is een prachtig vak. Dit doen we met veel bevlogen collega’s dagelijks. Daarnaast blijven we de kennis die wij delen ontwikkelen om zo vragen beter te kunnen beantwoorden, bij te kunnen dragen aan normeringen en richtlijnen en het bijdragen aan andere onderzoeken. Altijd doe ik dit samen met ervaringsdeskundigheid om zo tot een juiste duiding te komen. Altijd weer terug naar die vraag: hoe kan een persoon tot een dagelijkse handeling komen?

Skip to content